Halálos áldozata is van a keddi horvátországi földrengésnek

Megosztás

Egy halálos áldozata, és legkevesebb húsz sérültje van annak a földrengésnek, amely kedden dél körül rázta meg a Horvátország középső részén fekvő Petrinja környékét – derült ki a Euronews értesüléseiből.

A Richter-skála szerinti 6,3-6,4 erősségű földmozgás alig több mint 24 óra leforgása alatt már a második jelentős rengés volt abban a régióban. Hétfőn egy 5,2 erősségű földrengés okozott károkat. A keddi földrengés mintegy 20 másodpercig tartott, epicentruma 5 kilométeres mélységben, és az egész országban érezni lehetett, sőt a környező országokban érzékelték, például Magyarország egy részén is.

Petrinjában több ház is összedőlt. Egy férfit autójából mentettek ki, amelyre rádőlt egy épület. Egy másik összedőlt házból egy apát és egy gyermeket hoztak ki, a gyerek belehalt súlyos sérüléseibe. Feltételezik, hogy további sérültek is lehetnek a romok között. A közeli Glina településen is közel kétszázan maradtak biztonságos fedél nélkül.


Az ország egyes részein nincs áram, nem működik a telefon és az internet sem. A hatóságok arra kérik az embereket, hogy hagyják szabadon a még működő telefonvonalakat. A nemzeti válságstáb azonnali hatállyal feloldotta a járvány miatt korábban január 8-ig elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat.

Kiemelt kép: MTI

Kapcsolódó cikkek